شیوه مدیریت جدید صندوق احیاء یک مسیر «برد – برد» است

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور، گفت: خوشبختانه با سیاست فعلی صندوق احیاء و شرایط جدیدی که برای سرمایه گذاران گذاشته شده تا آنها بتوانند در شرایط اقتصادی نه چندان مناسب فعلی به این حوزه ورود کنند، این فرآیند برای سازمان میراث فرهنگی یک بازی «برد-برد» است.

سعید شیرکوند در حاشیه بازدید از سالن اختصاصی صندوق احیاء در نهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری به (صابتا)، گفت: خود من یکی از منتقدین جدی مدیریت قبلی صندوق احیاء بودم به این دلیل که معتقد بودم قیمت های تعیین شده در آن مقطع و تعلل در واگذاری ها باعث کاهش رغبت سرمایه گذاران و فرار آنها از این حوزه می شود.
وی با اشاره به دوره مدیریت جدید صندوق احیاء افزود: خوشبختانه با سیاست فعلی صندوق احیاء و شرایط جدیدی که برای سرمایه گذاران گذاشته شده تا آنها بتوانند در شرایط اقتصادی نه چندان مناسب فعلی به این حوزه ورود کنند، برای سازمان میراث فرهنگی یک بازی «برد-برد» است. چون هم زمینه مرمت و نگهداری این بناها و عمارت ها فراهم می شود، هم زمینه جذب گردشگران افزایش جدی خواهد داشت و هم بخش خصوصی از این حوزه منتفع خواهد شد.
این مقام مسئول همچنین هشدار داد: واقعیت این است که اگر نتوانیم میراث فرهنگی و بناهای تاریخی خود را وارد این چرخه کنیم، قسمت مهمی از آن در معرض خطر نابودی قرار خواهد گرفت.
شیرکوند با اشاره به تجارب بین المللی در حوزه احیاء و بهره برداری از ابنیه تاریخی تاکید کرد: این اتفاقی است که در کشورهای پیشرفته در سال های بسیار دور افتاده است و اگر ما بتوانیم با انتقال تجربه این راه را به شکل منطقی ادامه دهیم، صندوق احیاء می تواند با وضع یک سری قوانین و مقررات جدید حتی نفایس ملی را در این حوزه واگذار کند و این اتفاقی است که در خیلی از کشورها افتاده و آنها نتیجه مثبت گرفته اند. البته اصل اساسی در موفقیت این راه وجود ظوابط قوی و دقیق برای مرمت و نگهداری بناها و عمارت های تاریخی است.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشوردر قسمت دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که آیا این سازمان، برنامه ریزی خاصی برای ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران دارد یا خیر، توضیح داد: متاسفانه در دولت قبل اینقدر طرح های نیمه کاره در حوزه گردشگری باقی مانده که باعث شده تا باز کردن فایل های جدید جز ایجاد ضرر، مفهوم دیگری برای سازمان نداشته باشد. بانک ها نیز به دلیل ریسک بالا موافق ارائه تسهیلات به حوزه هتلداری نیستند.
وی تصریح کرد: اما این یک امر بدیهی است که سازمان میراث فرهنگی در حوزه بناهای تاریخی نباید به دنبال سود باشد و قطعا اینگونه نیست. بنابراین به همین دلیل یکی از گزینه های ما برای ایجاد جذابیت بیشتر، تعدیل قیمت ها و بالا بردن زمان قراردادها است.
با این وجود شیرکوند از طراحی مشوق های جدید برای سرمایه گذاران خبر داد و گفت: در مسیر جدیدی که صندوق احیاء با مدیریت آقای پوینده در پیش گرفته است یکی از فاکتورهای اصلی موفقیت می تواند ایجاد مشوق های جدید برای سرمایه گذاری باشد که مجموعه میراث فرهنگی نیز برای آن برنامه هایی دارد تا سرمایه گذاران با دغدغه کمتری وارد این بخش شوند.
وی با اشاره به مواردی چون کاهش اجاره بهای اماکن، بالا بردن زمان بهره بردار و قراردادها، طولانی کردن مدت مرمت و فازبندی بناها و عمارت ها برای احیاء به عنوان مواردی که می وانند مشوق سرمایه گذاران باشند، گفت: ما معتقدیم که در این حوزه دولت باید تا جای امکان با سرمایه گذاران راه بیاید و به فکر جذب آنها باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 1394112837